Soğuk Havalarda Havlu Kurutma Yöntemleri

Soğuk Havalarda Havlu Kurutma Yöntemleri

Soğuk havalarda havlu kurutmak, özellikle düşük nem seviyesine sahip bir bölgede yaşıyorsanız biraz daha zor olabilir. Islak havlularınızı kurutucuya atıp bir gün beklemek cazip gelse de, bu yaklaşım günün sonunda istediğiniz kadar yumuşak ve rahat hissettirmeyen sert, havlulara sahip olmanıza sebep olabilir.

Peki soğuk havalarda havlu kurutmanın sırrı nedir? Dışarıda hava nasıl olursa olsun, havlularınızı yumuşak ve kabarık tutmanıza yardımcı olacak birkaç ipucunu Homelover TR olarak derledik…

Havlularınızı mümkün olduğunca açık havada kurutun.

Mümkün olduğunda, havlularınızı açık havada kurutmak, onları yumuşak ve kabarık yapılarının korumanın en iyi yoludur. Bunun nedeni, havanın havlularınızdaki liflerin kabarmasına yardımcı olmasıdır. Havlularınızı dışarıda bir çamaşır ipine veya kurutma askısına asarak ya da temiz, kuru bir yüzeye düz bir şekilde koyarak açık havada kurutabilirsiniz. Ancak, havlularınızı doğrudan güneş ışığından ve ısı kaynaklarından uzak tuttuğunuzdan emin olun, bu liflerin parçalanmasına, sertleşmesine ve çizilmesine neden olabilir.

Yumuşatıcı kullanmayı unutmayın.

Havlularınızı kurutmayı bitirmek için bir kurutucu kullanmanız gerekiyorsa,  bir yumuşatıcı kullandığınızdan emin olun. Bu, sert kış aylarında bile havlularınızın yumuşak ve kabarık kalmasına yardımcı olacaktır. Piyasada bulunan çeşitli yumuşatıcılar arasından seçim yapabilirsiniz. Doğru kullandığınızdan emin olmak için seçtiğiniz ürün üzerindeki talimatları uygulamanız yeterlidir.

Havluları aşırı kurutmak doğru değil.

Sert  havlulara yol açabilecek bir başka yaygın hata da onları aşırı kurutmaktır. Havlular çok uzun süre kurutulduğunda lifleri kırılgan hale gelebilir ve parçalanabilir, bu da daha pürüzlü ve daha az yumuşak bir havluya sahip olmak demektir. Havlularınızın aşırı kurumasını önlemek için, kurutucuyu en düşük ısı ayarına getirin ve kururken havlulara göz kulak olun. Evet, onlara göz kulak olun! Kurur kurumaz, kurutucudan çıkarın ve katlayın.

Havlu katlama konusunda yardıma ihtiyacınız mı var? “Havlu Katlama Yöntemleri” adlı yazı tam size göre.

Bir kurutma topuna ne dersiniz?

Havlularınızın kurutucuda sertleşmesinden ve çizilmesinden endişe ediyorsanız, bir kurutma topu veya yün kurutma topları kullanmayı bir düşünün. Bu toplar, havlularınızdaki liflerin kabarmasına yardımcı olarak daha yumuşak olmalarını sağlar. Havlularınızla birlikte kurutucuya toplardan birkaç adet atın ve makineyi her zamanki gibi çalıştırın. Havlularınızı çıkardığınızda nasıl hissettirdiği arasındaki farka görünce diliniz tutulacak!

 

Havlularınızı uygun şekilde saklayın.

Havlularınız kuruduktan sonra, yumuşak ve kabarık kalmalarına yardımcı olmak için uygun şekilde sakladığınızdan emin olun. Havlularınızı çok sıkı katlamaktan veya çok üst üste istiflemekten kaçının çünkü bu havluların sert ve cılız görünmesine neden olan  kırışıklıklara yol açabilir. Bunun yerine havlularınızı gevşek bir şekilde katlayın ve doğrudan güneş ışığından ve ısı kaynaklarından uzakta, temiz, kuru bir yerde olduklarında emin olun.

 

Bu basit ipuçlarını takip ederek yumuşacık ve kabarık Homelover havlularınızın keyfini çıkarabilirsiniz.

Etiketler: soğukhavalardahavlukurutma,havlukurutma
Mart 21, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR